• Tue. Jul 16th, 2024

4. posvet mentorjev mladine Notranjske regije

ByAnita Trebec

Apr 21, 2024

V soboto, 20.04.2024, smo se 3 člani našega društva in hkrati mentorji gasilske mladine udeležili posveta mentorjev v Notranjski gasilski regiji. Potekal je v PGD Stari trg pri Ložu v organizaciji Mladinskega sveta Notranjske regije, Gasilske zveze Loška dolina in lokalnega gasilskega društva.

Uradni del se je začel s pozdravom predsednika mladinskega sveta Notranjske regije Domna Petroviča in poveljnika Gasilske zveze Loška dolina Damjana Janeša. Sledilo je predavanje Gašperja Modica o januarski nesreči v Križni jami. Predstavil je svoje videnje in kako je bilo vzdušje v skupini, saj je bil eden izmed “ujetih” v jami.

Nato so sledile 3 različne delavnice med katerimi smo krožili. V eni smo spoznavali kako lahko skozi igre predstavimo teorijo, v drugi smo se pogovarjali o motivaciji otrok in kaj narediti, ko jo izgubijo, pri tretji pa smo se razdelili v manjše skupine in debatirali kako imamo po društvih organizirana tedenska srečanja, ali hodimo na letovanja in izlete, ali počenjamo kaj “negasilskega” in druge iztočnice. To smo zapisali in organizatorji so nam obljubili, da dobimo bilten z vsemi izkušnjami, kar bo nedvomno zelo koristno.

Posvet pa se je zaključil z neformalnim delom – piknikom, kjer smo se družili in spoznavali ob hrani in pijači.

Domačinom bi se radi zahvalili za gostoljubje in pogostitev, organizatorjem pa za izvedbo. Naslednje leto je zopet na vrsti naša domača zveza.